fbpx

Spataderen kliniek voor mooiere benen

Spataderen kliniek voor mooiere benen

U heeft natuurlijk het liefst mooie en gladde benen; zeker wanneer u in de zomer in een korte broek of rokje rondloopt. Helaas is niet iedereen dit gegeven. Heeft u last van spataderen? Gelukkig is daar wat aan te doen! Maak een afspraak met dé spataderen kliniek.

spataderen kliniek

Wat zijn spataderen?

Wanneer u spataderen heeft, heeft u te maken met verwijde aders die in uw benen zitten. Door verschillende oorzaken kan de druk in een ader groter worden, waardoor de ader gaat uitzetten. Mogelijk kunnen de kleppen niet meer goed sluiten. Deze kleppen voorkomen dat he bloed, dat vanuit de voeten naar het hart gaat, weer terug naar de voeten stroomt. Wanneer de kleppen niet meer goed kunnen sluiten, kan dat leiden tot een lekkage. Deze lekkage zorgt ervoor dat de druk op het bloedvat groter wordt, en hierdoor wordt dit bloedvat wijder. En dit is zichtbaar in de vorm van spataderen.

Risicofactoren

Er zijn beroepen waarbij er een groter risico op spataderen is. Het gaat daarbij om beroepen waarbij de medewerkers veel staan. Voorbeelden zijn kappers, winkelmedewerkers en horecamedewerkers. Ook kantoormedewerkers lopen een hoger risico op het krijgen van spataderen. Maar de aandoening kan ook te maken hebben met erfelijkheid. Hierbij maken de leeftijd en het geslacht niet uit. Spataderen kunnen namelijk zowel bij vrouwen als bij mannen voorkomen, en bij jongeren en ouderen.

Klachten

Spataderen zijn niet alleen visueel niet aantrekkelijk, maar ze kunnen ook leiden tot klachten:

  • Onrustige benen
  • Kramp in de kuiten
  • Pijn in de benen door het lang staan of rondlopen

Ook kunnen spataderen leiden tot dikke enkels.

Gevolgen van spataderen

Spataderen zijn van zichzelf niet gevaarlijk, maar het probleem kan wel erger worden. Hoe langer je een behandeling tegen spataderen uitstelt, hoe moeilijker het wordt om het probleem aan te pakken. Spataderen kunnen op de lange termijn zelfs een indicatie zijn van bijvoorbeeld een ontsteking van de ader of van trombose. Hoe dan ook: het kan nooit kwaad om er door een professional naar te laten kijken. De dermatoloog van de spataderen kliniek kan prima inschatten of een behandeling wenselijk of noodzakelijk is.

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u nog geen spataderen, dan zijn er een paar dingen die u kunt doen om de kans op de vorming van spataderen te verkleinen. Dit kunt u doen:

  • Wanneer u gaat zitten, kruis uw benen dan niet.
  • Als u een lange reis gaat maken, trek dan speciale reiskousen of steunkousen aan.
  • Zorg dat u niet te maken krijgt met overgewicht.

Spataderen kliniek

Er zijn gelukkig manieren om van spataderen af te komen. Bij Lootskliniek, dat deels een spataderen kliniek is, kunt u uw spataderen laten verwijderen. Wanneer u een afspraak maakt, wordt er op de dag van de afspraak onderzoek gedaan. Daarna volgt er een behandeladvies. Gaat u daarmee akkoord, dan kan er gestart worden met de spataderen behandeling.

Vergoeding

Omdat in kliniek spataderen op een professionele manier worden aangepakt, worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Een voorwaarde daarbij is wel dat u een verwijzing heeft van uw huisarts of een medisch specialist. In dat geval hoeft u zelf geen actie te ondernemen, maar wordt er vanzelf contact met u gezocht voor het maken van een afspraak.

Over Lootskliniek

Lootskliniek is onder andere kliniek voor spataderen en is gevestigd in Reeuwijk. De kliniek levert verantwoorde en doelmatige zorg in een patiëntvriendelijke omgeving. Kwaliteit en veiligheid staan er voorop. Lootskliniek maakt voor de beoordeling van huidproblemen gebruik van beeldbellen. Ook kunt u een foto opsturen van uw huidprobleem, zodat goed beoordeeld kan worden op welke manier u zo goed en snel mogelijk geholpen kunt worden.

Ervaringen

Wat een fantastische kliniek. Ik zal het iedereen aanraden. De dokters zijn toppers. Ze stellen je op je gemak. De mensen achter de balie, de assistenten… Ze zijn allemaal vriendelijk. Een prachtig gebouw en goed bereikbaar. Nogmaals: dr. Loots en dr. Schouten, dikke 👍👍

- Mcb Bennema

Heel blij dat ik deze kliniek gevonden heb. Kundig en vriendelijk. Leggen alles goed uit. Voelt je er heel prettig. Schone en mooie praktijk.

- Jessy

Heel blij dat ik deze kliniek gevonden heb. Er werd goed naar mij geluisterd door dr. Loots en ik heb een top behandeling van haar gehad! Erg aan te bevelen!!

- Isabelle