8,6 op Zorgkaart | 4,1 sterren op Google |
De juiste jeugdpuistjes behandeling voor jou!
De juiste jeugdpuistjes behandeling voor jou!
Van alle huidproblemen is acne (ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd) een van de meest voorkomende. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Met de juiste jeugdpuistjes behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden. De acne zal verminderen en controleerbaar worden.
Waardoor ontstaat acne?
Acne ontstaat doordat je huid te veel talg aanmaakt. Hierdoor gaan je haarzakjes ontsteken en ontstaat de pijnlijke uitslag op je huid. Die puistjes kunnen ook uit zichzelf weer verdwijnen, alleen ze duiken net zo makkelijk weer ergens anders in je gezicht op. Overal waar ze geweest zijn laten ze hun sporen achter. Omdat acne een ontsteking van je huid is, raakt je huid hierdoor beschadigd. Acne en littekens als gevolg van acne zijn allebei goed te behandelen met de juiste methodes.
Hormonale veranderingen
Hormonale veranderingen spelen een grote rol bij het ontstaan van acne, wat verklaart waarom het vaak begint in de puberteit. Daarnaast kunnen factoren zoals stress, dieet en het gebruik van bepaalde cosmetica of medicijnen acne verergeren. Hoewel acne meestal niet gevaarlijk is, kan het wel leiden tot littekens en emotionele stress.
Zelfvertrouwen
Je schamen voor acne kan een diepgaand effect hebben op je zelfvertrouwen. Elke ochtend in de spiegel kijken en nieuwe uitbraken ontdekken, kan je zelfbeeld en gemoedstoestand negatief beïnvloeden. Het omgaan met anderen wordt mogelijk moeilijker, en je bent misschien geneigd om je huid te verbergen met make-up of kleding. In de puberteit zijn er al genoeg onzekerheden, en acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Maar ook later in het leven is het hebben van acne niet wenselijk.
Niet de enige
Het is belangrijk om te beseffen dat acne een veelvoorkomend probleem is en dat je niet de enige bent die ermee worstelt. Probeer niet te hard te zijn voor jezelf en zoek eventueel hulp bij een huidtherapeut. Zelfacceptatie en geduld zijn belangrijk in het omgaan met acne en het herstellen van je zelfvertrouwen.
Jeugdpuistjes behandeling
De behandeling van acne heeft tijd nodig voordat resultaten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend. Samen met de huidtherapeut wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal jeugdpuistjes behandelingen gemaakt. Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.
Voorlichting en advies
Een jeugdpuistjes behandeling door een huidtherapeut is niet compleet zonder adviezen en voorlichting rond deze huidaandoening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.
Zelf aan de slag
Wat kun je zelf doen om acne te helpen voorkomen?
- Hou je gezicht schoon en was je gezicht elke dag.
- Verwissel iedere paar dagen je kussensloop.
- Smeer jezelf op zonnige dagen in met zonnebrand om je huid te beschermen.
- Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt. Ook stress kan tot puistjes leiden.
Over Lootskliniek
Lootskliniek is gevestigd in Reeuwijk en levert verantwoorde en doelmatige zorg in een patiëntvriendelijke omgeving. De kliniek is er onder andere voor jeugdpuistjes behandeling. Kwaliteit en veiligheid staan er voorop. Lootskliniek maakt voor de beoordeling van huidproblemen gebruik van beeldbellen. Ook kun je een foto opsturen van jouw huidprobleem, zodat goed beoordeeld kan worden op welke manier je zo goed en snel mogelijk geholpen kunt worden.
Kwaliteit & veiligheid
Lootskliniek doet er alles aan om je op een zo veilig mogelijke manier te behandelen. Dit waarborgt de kliniek door een regelmatige controle van de apparatuur, een jaarlijkse audit van een onafhankelijke ziekenhuishygiënist en een apotheker. Ook neemt de kliniek alle noodzakelijke maatregelen om infecties te voorkomen.