8,6 op Zorgkaart | 4,1 sterren op Google |
Wat een enorm begrip van deze arts en assistentes, heel fijn na een minder goede ervaring bij andere artsen! Groot vertrouwen hier.
Huidkanker is een veelvoorkomende huidaandoening, waarvan lang niet elke variant even gevaarlijk is. De belangrijkste oorzaak voor huidkanker is veelzijdige blootstelling aan zonlicht, maar ook factoren als erfelijkheid kunnen meespelen. Bij huidkanker is een zorgvuldige behandeling belangrijk.
Het basaalcelcarcinoom groeit langzaam en zaait (bijna) nooit uit. Hierdoor is deze goed te behandelen. De belangrijkste oorzaak van een basaalcelcarcinoom is de zon. Vooral mensen die veel zijn verbrand in de jeugd hebben een verhoogde kans op deze vorm van huidkanker. Daarnaast ben je met een lichte huid ook kwetsbaarder voor een basaalcelcarnicoom dan bij een donkere huid. Deze vorm van huidkanker kan eruitzien als een glad, glazig knobbeltje met soms wat verwijde bloedvaatjes, wat langzaam uitgroeit tot een wondje of korstje of een rood, schilferend plekje. De behandeling is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de locatie, de grootte en de groeiwijze. Bij Lootskliniek bespreek je de mogelijkheden voor huidkankerbehandeling met je dermatoloog.
Het plaveiselcelcarcinoom begint in de bovenste laag van de huid en kan zich soms uitbreiden naar andere delen van het lichaam. De belangrijkste oorzaak is vaak en lang in de zon zitten. Deze huidkanker komt dan ook vooral voor op de plekken van de huid waar veel zonlicht komt. Daarom ben je met een lichte huid kwetsbaarder voor een plaveiselcarcinoom dan bij een donkere huid.
Deze vorm kan er eerst uitzien als een bleekroze, ruw knobbeltje, dat langzaam groeit en soms pijn doet. Het kan er ook uitzien als een klein wondje dat langzaam groter wordt, of als een ruwe of verhoornde plek. Actinische keratosen of een Morbus Bowen zijn voorstadia en kunnen na verloop van tijd in een plaveiselcelcarcinoom veranderen. De dermatoloog of plastisch chirurg verwijdert dit operatief.
Een melanoom is de meest agressieve vorm van huidkanker, welke ontstaat in de pigmentcellen van de huid. Bij vrouwen komt een melanoom het meest voor op de benen en bij mannen op de romp, ook al kan het in principe overal op de huid ontstaan. Meestal ontstaat een melanoom op een ‘gave’ huid. Je herkent dit aan het plotseling verschijnen van een lichtbruine, donkerbruine of rode vlek op de huid die snel groeit. Deze vlek lijkt in het begin nog op een moedervlek.
Een melanoom kan zich ook ontwikkelen uit een bestaande moedervlek. Deze herken je aan een plotselinge verandering van grootte, kleur, jeuk, bloeden of het uiterlijk van een bestaande moedervlek. Een melanoom moet altijd operatief verwijderd worden. Dit gebeurt in twee sessies.
Laat je huidkanker op tijd behandelen. Neem hier contact op en laat ons je helpen.
Met een verwijzing van je huisarts of medisch specialist kun je terecht bij Lootskliniek. Wanneer je een verwijzing hebt, worden de kosten van consult, diagnostiek en behandeling door de arts vergoed door jouw verzekeraar. Je betaalt bij ons alleen het eigen risico. Dit geldt voor alle verzekeraars en polissen.
Omdat wij een nieuwe zorgaanbieder zijn, hebben we (nog) geen contracten met verzekeraars. Je verzekeraar betaalt 60 tot 100% van de kosten, jijzelf betaalt alleen je eigen risico en Lootskliniek neemt het overige deel voor haar rekening. Zo ben je bij Lootskliniek nooit duurder uit dan in het ziekenhuis en profiteer je wél van de gemakken van een kleinschalige zorgaanbieder.
Kijk voor meer informatie over het eigen risico op www.ikregelmijnzorggoed.nl. Voor het eigen risico bij Lootskliniek gelden dezelfde regels als bij “Bezoek Medisch specialist in het Ziekenhuis”.
Hoe jouw rekening gedeclareerd wordt, hangt af van welke zorgverzekeraar je hebt. Soms accepteert je verzekeraar de rekening rechtstreeks van Lootskliniek. Je hoeft dan niets te doen. Jouw verzekeraar vergoedt de kosten en je ontvangt van de verzekeraar eventueel een rekening voor het eigen risico.
Andere verzekeraars willen liever dat je zelf de rekening van jouw zorgkosten bij hen indient. Je ontvangt dan de rekening van Lootskliniek om die in te dienen bij jouw verzekeraar. Je hoeft de rekening niet voor te schieten. Wanneer je verzekeraar aan jou uitbetaalt, betaal je deze vergoeding aan Lootskliniek.
Wanneer je een medisch specialist bezoekt, wordt er op de dag van het eerste bezoek een zorgtraject geopend. Dit traject wordt na 6 tot 12 weken automatisch afgesloten. Op de sluitingsdatum van het zorgtraject heeft de kliniek geen invloed.
Wanneer het zorgtraject gesloten is, wordt de rekening opgemaakt. Er wordt gekeken welke handelingen er verricht zijn in de voorgaande weken. Soms is dit slechts één consult geweest, soms een operatie, een onderzoek en soms een aantal consulten. Alle (be)handelingen worden, in combinatie met de gestelde diagnose, gecodeerd. Aan die code wordt een prijs geplakt die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar.
Kijk voor meer informatie en een video met uitleg over DBC’s op https://www.zorgwijzer.nl/faq/dbc