fbpx

Dé dermatologische kliniek voor u

Dé dermatologische kliniek voor u

We willen het liefst een gave en gladde huid. Maar zo’n huid is slechts weinigen gegeven. Bij de meeste mensen valt er wel wat aan te verbeteren. Is dat bij u ook het geval? Dan kunt u daarvoor terecht bij een dermatologische kliniek.

dermatologische kliniek

Dermatologische kliniek

In zo’n kliniek voor dermatologie houden dermatologen zich bezig met het verbeteren van de huid. Een dermatoloog is een specialist op het gebied van de huid en huidaandoeningen. Maar ook haren en nagels behoren tot het specialisme van de dermatoloog. Verder behandelt een dermatoloog ook spataderen. In de kliniek kunt u zowel voor de diagnostiek als voor de behandeling terecht.

Aandoeningen

Dit zijn voorbeelden van aandoeningen waarvoor u in een dermatologie kliniek aan het juiste adres bent:

 • Acne
 • Zonschade
 • Alopecia
 • Huidallergie
 • Eczeem
 • Huidinfecties
 • Huidkanker
 • Moedervlekken
 • Overmatig zweten
 • Overmatige beharing
 • Psoriasis
 • Rosacea
 • Schurft
 • Spataderen
 • Vitiligo

Enkele aandoeningen uitgelicht

Er zijn verschillende huidaandoeningen, en voor elke aandoening is er een behandeling of optie om de aandoening mee aan te pakken. Kan een bepaalde aandoening niet behandeld worden bij de dermatologische kliniek, dan zijn er in de meeste gevallen wel mogelijkheden om de klachten te beperken of om er op een goede of betere manier mee om te gaan. Hieronder worden enkele aandoeningen met behandeling uitgelicht.

Acne

Acne (ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd) is een van de meest voorkomende huidproblemen. Niet alleen veel jongeren, maar ook volwassenen hebben er last van. Acne is, door de verschijningsvorm in het gezicht, een ongewenste huidaandoening, die ook nog eens kan zorgen voor schaamte. Voor de behandeling zijn er meerdere mogelijkheden. Meestal vinden er een reiniging en een dieptereiniging plaats. Ook adviezen en producten voor thuisgebruik zijn onderdeel van de aanpak. Als gevolg van acne ontstaan ook vaak littekens, en ook die kunnen behandeld worden.

Rosacea

Rosacea is een chronische ontstekingsreactie in de haarvaten die ervoor zorgt dat de conditie van de haarvaten en van je huid verslechtert. Deze aftakeling zorgt voor een constante vurige roodheid (door de ontstekingen) en zichtbare haarvaatjes. Rosacea kan goed verbeterd worden, als de juiste behandelmethode gebruikt wordt. Ook hiervoor kunt u bij de dermatologie kliniek terecht.

Overmatig zweten

Transpireren doen we weliswaar allemaal, maar sommigen hebben er meer last van dan anderen. Door het dragen van donkere kleren kan het probleem gemaskeerd worden, maar dat is geen oplossing van het probleem. Bij Lootskliniek wordt overmatig zweten behandeld met injecties met botuline-toxine, oftewel botox. Deze injecties werken gemiddeld tussen de 3 en 5 maanden.

Veiligheid

Omdat de medewerkers van de dermatologische kliniek gespecialiseerd zijn rond huidproblematiek, kunt u erop vertrouwen dat de aangeboden behandelingen veilig zijn. Met het oog daarop worden bijvoorbeeld gebruikte apparaten geregeld gecontroleerd. Ook vindt er geregeld een inspectie plaats door een afvaardiging van dermatologen van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Natuurlijk wordt er ook voor gezorgd dat alle noodzakelijk maatregelen ter preventie van infecties worden genomen.

Vergoeding en verwijzing

Bij een deel van de behandelingen bestaat de mogelijkheid om (een deel van) de kosten ervan vergoed te krijgen. Kijk voor de voorwaarden daarvoor in uw polis. U kunt een afspraak maken met Lootskliniek zonder een verwijzing van een (huis)arts of specialist. Heeft u wel een verwijzing van een arts of specialist, dan wordt er contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.

Over Lootskliniek

Lootskliniek is een dermatologische kliniek en is gevestigd in Reeuwijk. De kliniek levert verantwoorde en doelmatige zorg in een patiëntvriendelijke omgeving. Kwaliteit en veiligheid staan er voorop. Lootskliniek maakt voor de beoordeling van huidproblemen gebruik van beeldbellen. Ook kunt u een foto opsturen van uw huidprobleem, zodat goed beoordeeld kan worden op welke manier u zo goed en snel mogelijk geholpen kunt worden.

Ervaringen

Wat een fantastische kliniek. Ik zal het iedereen aanraden. De dokters zijn toppers. Ze stellen je op je gemak. De mensen achter de balie, de assistenten… Ze zijn allemaal vriendelijk. Een prachtig gebouw en goed bereikbaar. Nogmaals: dr. Loots en dr. Schouten, dikke 👍👍

- Mcb Bennema

Heel blij dat ik deze kliniek gevonden heb. Kundig en vriendelijk. Leggen alles goed uit. Voelt je er heel prettig. Schone en mooie praktijk.

- Jessy

Heel blij dat ik deze kliniek gevonden heb. Er werd goed naar mij geluisterd door dr. Loots en ik heb een top behandeling van haar gehad! Erg aan te bevelen!!

- Isabelle